А сен Василев в грандиозна афера за почти 1.5 милиарда долара

...
А сен Василев в грандиозна афера за почти 1.5 милиарда долара
Коментари Харесай

Асен Василев в грандиозна афера за почти 1.5 милиарда долара !?

А сен Василев в грандиозна спекулация за съвсем 1.5 милиарда $!? Преди да стане министър на финансите Асен Василев евентуално е подписал контракт за заем от името на компания, записана на Британските вирджински острови за галактическата сума от 1 милиард и 477 милиона $. До този миг няма данни сумата да е върната. Това твърди следствие, чиито мащаби провокират известно умопомпрачение даже и у смятщите се за заможни българи. SafeNews.bg разгласява материала без редакторска интервенция:

Човекът взе парите, стана министър

Фирмата от Британските вирджински острови CTW Consulting Ltd. е взела 1,5 млн. $ заем от американския жител Себастиан Бретшнайдер (Sebastian Bretschneider). Договорът е подписан от Асен Василев. Исканията за заплащане до Бретшнайдер са подписани от Асен Василев. Парите са получени по сметка на компанията в българска банка.

Бретшнайдер дава общо 1 477 000 $, като първичният контракт за револвиращ заем със CTW Consulting Ltd. е за 1 млн. $ и е подписан на 25 февруари 2019 година

Искане за заплащане на транш от 200 000 $ подписано от Асен Василев.

Първото заплащане по контракта е осъществено още същия ден – 25 февруари 2019 година Бретшнайдер превежда цялата сума с още няколко транша: 29.02.2019г. – 500 000 $, 10.09.2019г. – 120 000 $ и на 26.11.2019г. – 180 000 $.

Трансфер на 200 000 $ от Бретшнайдер към българска сметка на компанията CTW Consulting от 25.02.2019 година

След първичния контракт е подписан анекс за удължение на кредитната линия с още 477 000 $. Анексът е подписан на 27 ноември 2020 година Последният транш е преведен по сметката на компанията през март 2021 година

Два месеца по-късно Асен Василев става министър на финансите в служебното държавно управление на Румен Радев. Той твърди, че е напуснал всички компании, български и задгранични, в които е имал благосъстоятелност и е бил шеф, само че не е посочил документ за това и в му за 2021 година на дялове.

Гарантите по заема провиснал от Себастиан Бретшнайдер, са двама. Първият поръчител е физическо лице, български жител, чието име не е известно все още. Вторият поръчител е българската компания “СТВ Консълтинг ” ЕООД, която все още на подписване на контракта е благосъстоятелност на Асен Василев. Тя подсигурява със своя, който както знаем е добит с заем от 2,8 млн. лева, а пред банката са компанията и Асен Василев в персонално качество.

Може да се направи обосновано съмнение, че физическото лице, подсигурило заема на Бретшнайдер е или Асен Василев /собственик на компанията и съдлъжник по банковия кредит/, или Даниел Лорер, с който “СТВ Консълтинг ” е сключила прелиминарен контракт за продажба на третия етаж от къщата на Чаталджа, като това се е случило преди ноември 2020 година

В анекса на контракта категорично написа, че “СТВ Консълтинг ” ЕООД няма право да продава парцела и би трябвало да го ипотекира в интерес на Бретшнайдер. Така той е разчитал, че в случай че не му върнат парите, най-малко ще се удовлетвори от продажбата на този неподвижен парцел.

Какво действително се случва. Преди Асен Василев да излезе от компанията, заемът е рефинансиран от друга банка, само че в новия ипотечен заем Василев взаимен дебитор. На Чаталджа 3 се нанася централата на партия “Продължаваме Промяната ”. Себастиан Бретшнайдер не получава назад нито лев, а през лятото на 2023 година постройката е продадена от “СТВ Консълтинг ” ЕООД и Даниел Лорер на разположение, чийто бизнес зависи от страната.

Себастиан Бретшнайдер разполага с всички доказателства, че парите са преведени и усвоени от CTW Consulting в нейната българска сметка. Къде са отишли по-късно милион и половина $ не е известно, само че може да бъде открито в случай че се организира публично следствие с повдигане на банковата загадка.

Но с цел да има такова следствие, американският жител би трябвало да се обърне към прокуратурата с тъжба за машинация, за което има всички учредения. Нещо повече, има основателни подозрения, че Бретшнайдер е излъган от проведена незаконна група в състав Асен Василев – два пъти министър на финансите, Марио Сотиров /новият притежател на фирмата/ и Даниел Лорер – някогашен министър на нововъведенията и сегашен народен представител.

Документите в поддръжка на изказванията в публикацията могат да бъдат изтеглени тук: bret-ctw-contracts-payments До огромна степен те дават отговор позитивно на въпросите, които Групово дело БОЕЦ зададоха на Асен Василев и на които той и досега не е дал отговор.

***

Източник: BIRD.BG

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР